Ayvalık’ta düzenlenen zeytinyağlı ev yemekleri yarışması büyük ilgi gördü.

Başkan Mesut Ergin, önümüzdeki yıl Gastronomi Festivali'nin müjdesini verdi... Ayvalık'ta bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali çerçevesinde düzenlenen zeytinyağı yemek yarışmasına Ayvalıklı ev kadınlarının ilgisi

Ekonomi Yayın: 03 Kasım 2024 - Pazar - Güncelleme: 03.11.2024 11:30:00
Editör - Bilal DEVECİ
Okuma Süresi: 8 dk.
76 okunma
Takip EtGoogle News
Ayvalık’ta düzenlenen zeytinyağlı ev yemekleri yarışması büyük ilgi gördü.
 

Başkan Mesut Ergin, önümüzdeki yıl

Gastronomi Festivali'nin müjdesini verdi...

 
Ayvalık'ta bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali çerçevesinde düzenlenen zeytinyağı yemek yarışmasına Ayvalıklı ev kadınlarının ilgisi çok yoğun oldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Ziraat Odası, Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile ATO Duyusal Analiz Laboratuarı ortaklığında düzenlenen 19. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali programı dâhilinde zeytinyağlı ev yemekleri yarışması yapıldı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki yarışmanın jüri üyeliklerini; Yemek Kültürü Yazarı Arzu Acurol, Köşe Yazarı İletişim Danışmanı Caner Ural, Yemek Bloggeri Gülten Kurtoğlu Özdemir, Gastronomi Yazarı ve Belgeselci Rıza Sönmez ve Ayvalıklı Şef ve İşletmeci Sait Ergün’ün yaptı.
 
 
Yarışmaya katılan kadınların
heyecanı görülmeye değerdi.
 
8 finalistin katıldığı yarışmada birinciliği; portakallı zeytinyağlı kereviz yemeğiyle Hicran Atıcı kazandı. İkinciliği Çetin İçten’in toprak güveçte ada usulü arapsaçlı sübye yemeği ve üçüncülüğü de bedensel engelli Aysun Kubaş’ın yaptığı zeytinyağlı Afyon Bükmesi elde etti.
 
Birincilik ödülünü veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin gelecek yıl gastronomi festivalini yaşama geçireceklerini söyledi. Başkan Mesut Ergin, Ayvalıklı kadınların hünerli elleriyle yapılan lezzetlerin profesyonel bir jüri tarafından değerlendirildiğini belirterek, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara teşekkür etti.
 
Amaçlarının başta zeytinyağı olmak üzere Ayvalık’ın farklı değerlerini ortaya çıkartarak, turizm çeşitliliğini arttırabilmek olduğunun altını çizen Başkan Ergin, “ Gastronomi alanında da Ayvalık Mutfağı’nın çeşitliliğini pozitif yönde yükseltebilmenin gayretindeyiz. Ayvalık bir mübadele kentidir. Bu mübadele ile berber gelen tüm kültürlerin Türkiye geneline yansıtılması gerekir. İnşallah önümüzdeki yıllarda da daha komplike etkinliklerle de bu çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat anadoluslot